Langhøj Dagtilbud
Rikke
 Navn: Rikke Toftgaard
 Adresse:  Bækvej 23, Asp
 Født:  1977
 Ansat: 2003
 Dyr: Nej
 Røg: Hele distriktet er 100 % røgfrit
 Grøn spire: Har det grønne flag
 Åbningstid:   Mandag - torsdag: 6.30 - 16.15
  Fredag: 6.30 - 15.30

Jeg finder det vigtigt at:

  • have et godt og åbent forældresamarbejde
  • have en forudsigelig hverdag med faste rutiner. Tryghed og omsorg for børnene vægtes højt
  • sidde på gulvet sammen med børnene
  • vægte udvikling af motorik og sprog højt
  • alle lærer at være gode ved hinanden
  • støtte og guide børnene med de ting de selv kan

Mine fysiske rammer:
Siden 2003 har jeg haft dagpleje lige uden for Asp by på en lille ejendom - mellem Asp og Linde. Det trives jeg rigtig godt med. Dagplejen er i mit køkken/alrum, i gangen, samt et legeværelse. Derudover har jeg en stor have med græs og terrasse, hvor det er muligt, at få gang i grovmotorikken. Her leger vi gemmeleg, rutsjer, gynger, leger i sandkasse, cykler m.m. Her er både mulighed for fælles og alene leg.

Vores dag:
Vi har en struktureret hverdag, da børnene føler sig mest trygge ved det, men der er også plads til at være impulsiv. Jeg planlægger vores hverdag ud fra, hvad børnegruppen har brug og behov for. Jeg har en elcykel med plads til 5 børn. Børnene elsker, når vi skal på cykeltur. Cykelturen går oftest ud i naturen, hvor vi bl.a. ser på heste og traktorer. Cyklen bruges også til legestue i Asp, besøg i vuggestue, børnehave eller hos en af de andre dagplejere.

Finmotorikken bliver bl.a. brugt ved kreative aktiviteter, såsom at male med pensel, tegne og lægge puslespil. Ved de daglige gøremål, giver jeg rum til, at børnene kan hjælpe til. Derudover er vi i legestue sammen med mine kollegaer en dag om ugen og i heldagslegestue i Vejrumstad den sidste mandag i måneden.

I de Grønne Spirer er der fokus på udeliv, natur og miljø, samt en grøn og sund hverdagskultur. Jeg arbejder ud fra læreplanerne og udarbejder et kompetencehjul på alle børn, som vi snakker ud fra til tre måneders samtalen og ca. 3 måneder før jeres barn starter i børnehave. Kompetencehjulet overgives derefter til jer og børnehaven.    

Mig selv:
Jeg er uddannet social- og sundhedsassistent og har tidligere arbejdet i hjemmeplejen en del år. Jeg bor sammen med min mand Asger og vores to piger Maja (2005) og Lea (2008). Børnene går i skole og SFO.                          

Velkommen til min dagpleje

Indendørs areal          Udendørs areal

Rikke
KONTAKT INFORMATION
Langhøj Dagtilbud
Bækvej 6, Asp
7600 Struer
Telefon:
96 84 89 40
langhoej@struer.dk
irs@struer.dk